Kunsten in de Monumenten 2017 heeft highlights voor jong en oud!


De gemeente Bergen op Zoom, met haar kernen Halsteren en Lepelstraat, organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’; een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur. Vele monumenten openen in het weekend van 9 en 10 september hun deuren voor publiek. Tegen de historische achtergrond vinden er allerlei activiteiten plaats. Erfgoed, (pop)muziek, theater, kunst, fietsroutes, rondleidingen (en culinair) komen hier samen. 

Cultuur(historische) verenigingen, koren, harmonieën en kunstenaars zorgen voor een levendig programma vol cultuur en vermaak dat jong en oud aanspreekt. Enthousiaste gidsen geven een toelichting in en over de vele historische panden. Ze laten u de geschiedenis van deze panden proeven en delen hun kennis met u. U zult de historie voelen! 

Boeren, burgers en buitenlui
Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui . Dit vindt u terug in de vele monumenten en activiteiten. Tijdens dit weekend worden, boeren, burgers en buitenlui en monument met elkaar verbonden. De gemeente Bergen op Zoom met Halsteren en Lepelstraat, laat de meest uiteenlopende kunstvormen in het prachtige erfgoed tot leven komen. 

Highlights
Zomaar een paar highlights. Wat dacht u van Villa de Beek in Halsteren waar u een lunch krijgt en vervolgens een rondleiding op het landgoed. Op de Grote Markt is een jaarmarkt met oude ambachten en een waanzinnig paardenspektakel dat in en rondom het centrum trekt. De tentoonstelling Bergen op Zilver heeft al vele bezoekers getrokken en is ook tijdens het weekend te bezichtigen. Er is een prachtige fietsroute die u voert naar bekende en onbekende locaties op de Brabantse Wal. Op Fort de Roovere gaat u terug in de tijd naar de 80 jarige oorlog. En er is nog veel meer! 

Informatie
U herkent de deelnemende monumenten, particuliere panden en locaties aan 'sleutel' die zichtbaar is aangebracht. Op veel locaties zijn er rondleidingen en kunt u genieten van optredens, verhalen, film & exposities. De toegang tot het evenement is gratis, behalve Popmonument en de lunch en rondleiding op Villa de Beek.
De meeste locaties zijn geopend:
● zaterdag tussen 10.00 en 17.00u
● zondag tussen 12.00 en 17.00u
● Activiteiten in en rondom locaties tussen 13.00 en 17.00u 

NIEUWS

9 augustus 2017

Kunsten in de Monumenten 2017 heeft highlights voor jong en oud!

Beleef Kunsten in de Monumenten 2017 met vele highlights, zoals Bergen op Zilver, PopMonument, een waanzinnig paardenspektakel, oude ambachten, een lunch op een landgoed of een heuse scène uit de 80-jarige oorlog.

Lees verder

15 september 2016

30.000 bezoekers bij Kunsten in de Monumenten 2016

Een geslaagd weekend leverde een zeer gevarieerd programma op en veel publiek. Hiermee kwamen we wederom in de landelijke top 10. Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers!

Lees verder

8 augustus 2016

Fotowedstrijd TorenIconen

Tijdens Kunsten in de Monumenten wordt er een fotowedstrijd georganiseerd met als thema Torens. Vijf verschillende torens kunnen tijdens het weekend beklommen worden.

Lees verder

22 juli 2016

PopMonument start in De Maagd

Gabriel Rios is de headliner waarmee PopMonument 2016 in De Maagd start op zaterdag 10 september 20:00.

Lees verder

13 juni 2016

Programma in wording

Er wordt op dit moment nog gewerkt aan het online zetten van de vele activiteiten tijdens Kunsten in de Monumenten 2016. Het programma is nog niet compleet, elke dag komen er weer nieuwe Kunsten bij.

Lees verder

26 augustus 2015

Het hele weekend erfgoed, kunst en cultuur op de Brabantse Wal (persbericht)

In dit persbericht vind je het laatste nieuws en een mooie samenvatting van wat er allemaal te doen is op 12 en 13 september in Bergen op Zoom, Halsteren, Woensdrecht en Steenbergen. Ben jij er ook?!

Lees verder

26 juni 2015

PopMonument op shortlist voor Brabantse Erfgoedprijs 2015

Vorig jaar voor het eerst op het programma van Kunsten in de Monumenten en nu al een kanshebber voor een prijs die zich richt op vernieuwing en ontwikkeling.

Lees verder

26 mei 2015

Officiële opening Open Monumentendag op donderdag 10 september in Bergen op Zoom!

Lees verder

16 september 2014

Ruim 22.000 bezoekers bij Kunsten in de Monumenten 2014

De landelijke open monumentendag, die op de Brabantse Wal georganiseerd wordt onder de noemer Kunsten in de Monumenten, was een succes. Ruim 22.000 bezoekers kwamen in Bergen op Zoom af op het enorme aanbod van kunst, cultuur, mens, monument.

Lees verder

4 juli 2014

Landelijke Opening Monumentendag 2015 in Bergen op Zoom

De Stichting Open Monumentendag heeft besloten dat de landelijke opening van de Open Monumentendag in 2015 naar Bergen op Zoom komt!

Lees verder

2 juli 2014

Agenda 2014 in wording

Het nieuwe programma van Kunsten in de Monumenten is zo goed al rond. We vullen op dit moment de agenda van deze website. Elke dag komen er Kunsten bij!

Lees verder

18 september 2013

Kunsten in de Monumenten 2013 trekt 20.000 bezoekers!

Kunsten in de Monumenten heeft op zaterdag 14 en zondag 15 september in totaal zo’n 20.000 bezoekers getrokken. Daarmee werd het bezoekersaantal van vorig jaar, ondanks het slechte weer op zaterdag, geëvenaard.

Lees verder

14 september 2013

Kunsten in de Monumenten 2013 zit vol Macht en Pracht

Kunsten in de Monumenten is in volle gang! Heel wat mensen komen genieten van de verrassende acts in de prachtige panden van Bergen op Zoom, Halsteren en het Woensdrechtse Landgoed Mattemburgh. Ook op zondag is er heel wat te doen. Bent u er ook bij?

Lees verder

12 augustus 2013

Volg Kunsten in de Monumenten op Facebook

Like ons en deel de vele activiteiten en nieuwtjes met je vrienden: www.facebook.com/kunstenindemonumenten

Lees verder