Optreden Mannenkoor Fortissimo

Sint-Catharinakapel

“Omdat het koor ook zo mooi zachtjes kan zingen” schrijft Albert de Klerk boven één van de composities die hij aan Fortissimo opdroeg.
Jarenlang zette Fortissimo zich in voor het uitvoeren van hedendaagse composities en liet horen dat er niet alleen met populaire composities een enthousiast publiek voor het fenomeen mannenkoor te vinden is. Vele malen trok het koor volle zalen in Engeland, Wales, België, Tsjecho-Slowakije en Duitsland.

Onder leiding van Kristin Roland vernieuwt het koor het repertoire en werkt het voortdurend aan de kwaliteit. Nog steeds is het koor op zoek naar vernieuwing, hetgeen altijd weer een verrassing is tijdens een concert.

In 2018 viert het koor haar 60 jarig jubileum met o.a. een lustrumconcert op 17 november in de Gertrudiskerk.
Op zondag 29 april was het een drukte van belang in de O.L.V. van Lourdeskerk. Meer dan 300 mensen vierden met Fortissimo de Eucharistie bij gelegenheid van het 60 jarig jubileum. Voor het koor een bewijs dat het nog volop in de belangstelling staat! De koorreis van Fortissimo 11, 12 en 13 mei naar Trier was een geweldig succes. Heel goed voor de koor”familie”. De prestaties stemden tot grote tevredenheid, zowel bij het publiek als bij dirigent en koor. Wij traden op in de Dom, de Liebfraukirche en de Basiliek en tijdens de hoogmis op zondagochtend in de Antoniuskirche. Het was geweldig; we krijgen beslist nog een keer een uitnodiging om nog eens langs te komen.

Fortissimo zal tijdens Kunst in de Monumenten een gevarieerd programma ten gehore brengen, dat aansluit bij het thema “In Europa”. Voor de liefhebbers van a capella mannenkoormuziek wordt het echt genieten.

 

Mannenkoor Fortissimo