Shakespeare Verliefd

Markiezenhof

Shakespeare heeft geen inspiratie meer, maar dat duurt niet lang….
Hij wordt op de huid gezeten door Henslowe, de eigenaar van theater The Rose.

Henslowe wil dat Shakespeare een komedie schrijft, het liefst met een hond, omdat Koningin Elizabeth I daar zo om moet lachen. Shakespeare schrijft de komedie, Romeo en Ethel, de piratendochter. Een zekere Thomas Kent meldt zich voor de audities, hij is een jonge talentvolle acteur. Shakespeare wordt geraakt door zijn spel, hij biedt Kent de rol aan van Romeo.

Kent blijkt geen man te zijn, maar een jonge vrouw, genaamd Viola de Lesseps. Viola is de dochter van een rijke ondernemer, die door haar vader gedwongen wordt met Lord Wessex te trouwen. Deze Lord is weliswaar van adel, maar ook berooid. Hij wil Viola meenemen naar zijn plantages in Virginia (VS).
Viola is gepassioneerd door toneel en het werk van Shakespeare. Haar hart ligt bij toneelspelen, maar in de tijd van Elisabeth 1 was het voor vrouwen verboden om te acteren.
Als Shakespeare erachter komt dat Thomas Kent in werkelijkheid Viola is, wordt hij verliefd. Viola en Shakespeare raken verstrikt in een verboden liefde. Shakespeare raakt geïnspireerd en schrijft op basis hiervan een nieuw verhaal: Romeo en Julia.

De reeks voorstellingen van Shakespeare verliefd is van 30 augustus t/m 9 september op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof.

Kijk hier voor meer info en kaartjes

 

Stichting de Vierschaar
Ga naar de website