Zilveren Pijlverschieting

Ravelijn op den Zoom

25-JARIG JUBILEUM ZILVEREN PIJLVERSCHIETING SCHUTTERSGILDE SINT SEBASTIAAN BERGEN OP ZOOM

Zondag 9 september vind in het kader van de Kunsten in de Monumenten weer de spectaculaire jaarlijkse Zilveren Pijlverschieting plaats. Veel Gilden uit Nederland én België trekken naar Bergen op Zoom om te strijden om deze felbegeerde trofee. In totaal worden zo’n 50 schutters aan de lijn verwacht, zowel junioren als door de wol geverfde Gildebroeders en Gildezusters.

Extra feestelijk bij deze jubileumverschieting is dat het Gilde weer terugkeert op het gerenoveerde monumentale Ravelijn, de mooiste plaats voor deze kleurrijke verschieting.

Het programma:
vanaf 11:30 uur – ontvangst van de deelnemende Gilden;

12:45 uur – officiële opening door burgemeester Petter en de Hoofdman van het Gilde, Thijs van Mourik, in aanwezigheid van bestuursleden van de Kring Baronie en Markiezaat van de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden. De burgemeester zal ook de eerste pijl schieten.

13:00 uur – aanvang verschieting
17:30 uur – prijsuitreiking.

Een prima gelegenheid om kennis te maken met het Schuttersgilde, waarvan de ontstaansgeschiedenis verder teruggaat dan die van het Ravelijn.

Er is voldoende ruimte voor de toeschouwers, er zijn terrasjes, en er zijn volop consumptiebonnen verkrijgbaar, voor velerlei hapjes en drankjes, dus er is geen enkele reden om zondag 9 september niet even naar het Ravelijn op den Zoom te komen.

 

Schuttersgilde Sint Sebastiaan